Meer qualitytime voor bedrijfsleiders en medewerkers

Hoe graag of hoe hard je ook werkt, iedereen heeft weleens nood om er een dagje of zelfs weekje tussenuit te zijn. Zowel werknemers als werkgevers moeten op tijd en stond even kunnen genieten van andere zaken. Dag en nacht productief zijn, is immers geen haalbare kaart. Maar hoe doe je dat? Veel ondernemers kunnen hun bedrijf niet zomaar links laten liggen, en dat is logisch. Een weekje zon, zee en strand zit er vaak niet in, en zelfs een daguitstap blijkt niet altijd even evident. Meer qualitytime voor jou en je medewerkers zonder dat je bedrijf daarvoor moet inboeten? Wij weten hoe!

Kies voor qualitytime

De eerste stap naar meer qualitytime is er gewoon voor kiezen. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het allesbehalve. Tal van gedreven ondernemers en werkgeverswerknemers ervaren ontkoppelen immers als lastig. Sommige zaakvoerders vrezen dat hun schip sturing zal missen en dat medewerkers niemand zullen hebben om op terug te vallen, terwijl anderen dan weer denken dat klanten eindeloos zullen moeten wachten of geen gehoor zullen krijgen. Dat zijn allemaal zaken die zeker en vast kunnen gebeuren, maar niet per se zullen gebeuren. Het is belangrijk om dergelijke doemscenario’s te minimaliseren en eens te kiezen voor jezelf. Op lange termijn komt dat de organisatie én jezelf absoluut ten goede. 

Waarom qualitytime essentieel is

Heb jij deze week al wat qualitytime in je agenda geblokkeerd of staat je weekje vakantie in de zomer al netjes vast? Bewust tijd vrijmaken voor ontspanning én jezelf is geen overbodige luxe, maar een essentieel gegeven. Je hoeft immers niet altijd nuttig aan het werk te zijn. Samen met het gezin tijd doorbrengen, je sportieve ambities najagen of je creativiteit de vrije loop laten, dat kan ook. Meer zelfs, het moet. Maak je echter geen tijd vrij voor ontspanning, dan kom je aan het einde van de rit vaak bedrogen uit. Kijk gerust eens om je heen. Je kent vast wel iemand met een burn-out of een vriend die het dringend wat rustiger aan moet doen, niet? Ontspannen, opladen en misschien zelfs even resetten. 

Kiezen voor jezelf, vraagt voorbereiding 

Halsoverkop je bureau verlaten en in de auto springen richting Spanje? Dat is niet wat we bedoelen. Tijd voor jezelf nemen vereist een grondige voorbereiding. Het geeft niet alleen jou een comfortabel gevoel, maar ook de mensen in je omgeving. Je collega’s vinden het ongetwijfeld fijn om op de hoogte te zijn van jouw vakantie. Wanneer een medewerker even tijd voor zichzelf neemt, moet ook een organisatie de nodige voorbereidingen treffen. Misschien moet een collega bepaalde dossiers oevernemen of moeten telefoons worden doorgeschakeld. Helemaal niets ondernemen, verhoogt de kans op problemen. 

Axon draagt qualitytime op handen

Ook bij Axon dragen we qualitytime op handen en doen we niets liever dan bijspringen wanneer nodig. Trekt Simon er twee weken op uit of werkt Annie sinds kort halftijds? Dan kan Axon als contactcenter jouw bedrijf ondersteunen. We beantwoorden je mails, nemen de receptie of de helpdesk even over, beantwoorden telefoons of schakelen ze door, en contacteren zelfs potentiële klanten. Wil jij ook inzetten op de qualitytime van je medewerkers? Of gun je jezelf eens wat vrije tijd terwijl je een succesvol bedrijf runt? Op Axon kan je rekenen. Op regelmatige basis of gewoon eens eenmalig ondersteuning nodig? Wij stellen ons flexibel op. Contacteer ons gerust via info@axon.be of bel ons via 051 42 30 80